Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

ZomerMaakfabriek

Van 15 juli t/m 3 september is er de ZomerMaakfabriek! Een activiteitenprogramma voor kinderen met wel 20 doe-dingen, in en om het museum. Dus leuk bij mooi en slecht weer!

DemoDonderdagen

Van 20 juli t/m 31 augustus is elke donderdag DemoDonderdag. Beleef de passie van ambachtslieden en ondernemers tijdens demonstraties, verhalen en mini-rondleidingen.

Ghost Walk (Museumnacht Friesland)

Museumnacht Friesland beleef je bij Museum Joure! Kom zaterdagavond 30 september naar onze Ghost Walk; acteurs laten je op een spannende manier het museum en zijn verhalen ontdekken.

Het leven van beurtschip ‘Vlecke Joure’ (100 jaar!)

100 jaar geleden liet Jouster ondernemer Wieger de Vries (nu Transportbedrijf De Vries) beurtschip ‘Vlecke Joure’ bouwen. Op zondag 8 oktober vertelt de huidige eigenaar verhalen, met het schip in de hoofdrol, over beurtvaart vanuit Joure. Na afloop kun je aan boord kijken!

Herfstvakantie: Ontwerp en druk een tas!

Kinderen kunnen aan de slag als een echte designer en drukker: je ontwerpt en bedrukt een katoenen tas! Superleuk en leerzaam.

Gratis toegang & Thema-rondleidingen in november

Het is Open Museum Maand, dat betekent gratis toegang en speciale activiteiten bij Museum Joure. Elke donderdag en zaterdag kun je een themarondleiding volgen. Tip: sluit af met een ‘Kleintje high-tea’. Vul je waardebon in en kom langs!