Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing van Hans Koppen over zijn boek Om de meer

4 februari 15:00 - 16:30

Over verleden, heden en toekomst van het landschap van Laag-Fryslân

Op zondag 4 februari 2024 organiseert de Vereniging Vrienden van Museum Joure een lezing van Hans Koppen, de auteur van het boek Om de meer. Aan de hand van beelden en verhalen van het gebied laat Koppen de aanwezigen ervaren wat de achtergrond is van wát ze in het lage deel van Friesland met eigen ogen kunnen zien. De lezing is voor zowel leden als niet-leden de vereniging.

De lezing begint om 15.00 uur en vindt plaats in het Koffielokaal van Museum Joure (ingang via museumcafé, Museumstraat 2). Inloop is vanaf 14.15 met een kopje koffie en oranjekoek. Leden van de vereniging (plus 1 introducee) hebben gratis toegang, andere bezoekers betalen € 7,50 per persoon. Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@vriendenvanmuseumjoure.nl of telefonisch via 065512 1931. Er is beperkt plek en vol = vol.

Gebied rond het Sneekermeer
Het gebied rond het Sneekermeer is uitermate interessant om te wandelen, te fietsen en, natuurlijk, om te varen. Zowel bewoners als bezoekers kunnen er hun hart ophalen. Water, oude steden, intieme dorpen, rijke natuur. Het is een mooi en inspirerend gebied voor inwoners en toeristen. Gericht op deze bezoekers is afgelopen voorjaar door Hans Koppen, onder auspiciën van Museum Joure, bij uitgeverij Wijdemeer het boek Om De Meer. Mens, cultuur en landschap rond het Sneekermeer verschenen. In het boek wordt beschreven hoe het landschap van Laag-Fryslân is ontstaan, hoe mensen zich daar een bestaan hebben opgebouwd en hoe de geschiedenis van dit gebied zich in de loop der eeuwen heeft ontrold. Veenontginningen vanaf de tijd van de Romeinen, het ontstaan van De Meer, de tijd van de Friese Vrijheid en de ontwikkeling van de moderne landbouw, handel en industrie – het komt allemaal in het rijk geïllustreerde boek aan de orde. Ook de Friese binnenscheepvaart en de opkomst van de watersport, drager van het toerisme in dit deel van Fryslân, worden beschreven.

Tijdens zijn lezing op zondagmiddag 4 februari 2024 zal de auteur van Om De Meer, dr. Hans Koppen, aan de hand van beelden en verhalen het gebied beschrijven en zo de toehoorders laten ervaren wat de achtergrond is van wát ze in het lage deel van Friesland met eigen ogen kunnen zien.

Gegevens

Datum:
4 februari
Tijd:
15:00 - 16:30