Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing en rondleiding ‘De panden van Museum Joure’

4 januari 14:00 - 15:30

ideeen_bedrijfsuitje_friesland

Op 4 januari om 14.00 uur organiseert Museum Joure een lezing met rondleiding naar aanleiding van het onlangs verschenen boek ‘De panden van Museum Joure’ van Hanneke Staal en Ben de Jong. In de panden waren vroeger Douwe Egberts en metaalwarenfabriek Keverling gevestigd. In zijn lezing vertelt schrijver Ben de Jong over de rijke geschiedenis van panden, om deze vervolgens te laten zien tijdens een rondleiding.

Deelname is gratis op vertoon van een museumkaartje (€ 10,50 voor volwassenen, incl. een kopje koffie/thee). Er kan niet gereserveerd worden, wees dus op tijd want vol=vol. Deelnemers aan de rondleiding betalen voor het boek op deze donderdag € 12,50 in plaats van € 14,50.

De panden van Museum Joure
Museum Joure is gevestigd op een voormalig industriegebiedje waar vroeger de firma Douwe Egberts en de Metaalwarenfabriek Keverling gevestigd waren. Het museum bestaat uit tien gebouwen, variërend van pakhuis tot winkel en van fabriek tot woonhuis. Zeven van deze panden zijn rijksmonumenten. Over de bouwstijlen van deze gebouwen, maar vooral ook over de bewoners en het gebruik van de gebouwen is veel te vertellen. Hanneke Staal en Ben de Jong hebben per pand de geschiedenis uitgezocht en op een prettig leesbare wijze beschreven. Beide auteurs zijn vrijwilliger bij Museum Joure en het daar gevestigde Histoarysk Wurkferbân Skarsterlân.

Gegevens

Datum:
4 januari
Tijd:
14:00 - 15:30