Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunstlezing over Klaas Gubbels – GEANNULEERD –

1 november 2020 13:30 - 16:00

De lockdown is verlengd en de musea zijn nog zeker tot 10 februari gesloten. Spijtig, maar het biedt ook ruimte voor nieuwe initiatieven. Zo grijpt Museum Joure de lockdown aan om een kijkje achter de schermen te geven. Komende weken publiceert het museum een portretreeks over haar ‘makers’, stuk voor stuk toegewijde vrijwilligers. Meester-koffiebrander Sipke de Schiffart trapt de serie af.

Gedurende de lockdown verschijnt iedere woensdag een nieuw interview op de website van het Jouster ‘maakmuseum’. Van de koffiebrander, die jarenlang koffiesmaken voor Douwe Egberts ontwikkelde, gaat het stokje over naar drukker en linosnijder Wim, de klokkenmaker en tenslotte de onversneden sfeermaker van het museum. De interviews worden verzameld op www.museumjoure.nl/makers

Lezers helpen mee
Lezers wordt gevraagd om het museum te helpen iets van de lockdown – een financieel lastige tijd – te maken. Zo kunnen ze online een museumkaartje zonder datum kopen, Sipke’s versgebrande koffies bestellen, vriend worden van het museum of een donatie doen.

Over Museum Joure
Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Beroemd op het monumentale industrieterreintje zijn de eerste fabriek van Douwe Egberts en D.E-winkel de Witte Os. Daar kwam onlangs nog Klaas Gubbels’ imposante koffiekunstwerk bij. Maar ook de fotogenieke metaalfabriek, de authentieke drukkerij en Friese klokkenmakerij zijn bijzonder. Bezoekers beleven er – normaalgesproken –  de passie voor het maken en gaan zelf aan de slag.

Gegevens

Datum:
1 november 2020
Tijd:
13:30 - 16:00