Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunst en Ambacht in en om Museum Joure tijdens Open Monumentenweekend

13 september 2015 13:00 - 17:00

Kunst en Ambacht in en om Museum Joure tijdens Open Monumentenweekend

 

monument Midstraat 99, Joure

Plafond Mooie Kamer Midstraat 9, Joure

Tijdens Open Monumentenweekend op zaterdag 12 en zondag 13 september organiseert Museum Joure boeiende activiteiten die aansluiten bij het thema: Kunst en Ambacht. Museum Joure biedt haar bezoekers gratis onderstaand programma van 13.00 tot 17.00 uur met op zaterdag speciale bezoeken aan de Jouster edelsmid, klokkenmakers en de scheepsbouwer. Ook zijn er beide dagen rondleidingen door Pand 99 en vertellen kunstenaars over hun werk.

 

Programma zaterdag 12 september en zondag 13 september
Gildemeesters Anno Valkema en Klaas Jelsma leiden hun bezoekers om 13.00 en om 15.00 uur naar de werkplaatsen van Meester edelsmid Watze van der Wal, naar uurwerkmaker Jacob ten Hoeve en klokkenreparateur Freerk Pasveer, naar de Jouster Klokkenmakerij en naar Jachtwerf De Jong, de kraamkamer van houten schepen. Voor meer informatie zie www.ambachtenvanjoure.nl

Ondertussen schildert kunstenares Ellen van Keeken van de Schildersschool Kessels en Van Keeken in de Voorsalon van Pand 99 een voorwerp uit de salon. Door Pand 99 leidt Frans Tolsma rond naar de Mooie Kamer met een prachtig bewerkt plafond.
Werk van keramiste Hilma Smits staat en hangt in de museumtuin. Zij demonstreert het publiek hoe zij van klei objecten maakt met haar draaischijf.

In de werkplaatsen van Museum Joure vertellen de bakker, drukkers, theepakker en zilversmid enthousiast over hun vak. Bovendien is in het Entreegebouw een prachtige fotopresentatie te zien van monumenten uit Joure. Genieten is het ook van de bloemschikkunst van de Jouster bloemstylingzaak Rebelle.

Op zondag is het programma nagenoeg hetzelfde als zaterdag, alleen zijn de werkplaatsen van de hedendaagse ambachtsmensen dan niet open.

Plaats: Museum Joure, Geelgietersstraat 1-11
Open: zaterdag 12 en zondag 13 september 13.00 – 17.00
Toegang: gratis

Gegevens

Datum:
13 september 2015
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Museum Joure