Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Maakfabriek: Bedruk je eigen vlaggenlijn tijdens de meivakantie

3 mei 2022 10:00 - 6 mei 2022 15:00

€5

Van dinsdag 3 t/m vrijdag 6 mei is er weer een Maakfabriek in Museum Joure, voor kinderen van ca 6 tot 14 jaar. Deze vakantie staat het maken van een zelf ontworpen en gedrukte vlaggenlijn op de planning. Kosten voor de Maakfabriek zijn de normale entree van € 3,50 per kind plus een toeslag van € 1,50. Van tevoren opgeven (mogelijk vanaf 27 april) is noodzakelijk. Let op: vol=vol! Wil of kun je niet meedoen aan de Maakfabriek? Ga dan lekker zelfstandig aan de slag gaan met opdrachten uit gereedschapskistje ‘Oan it wurk’. Hiervoor betaal je alleen de entreekosten.

Wat doe je bij de Maakfabriek?

Deze vakantie staat bij de Maakfabriek de techniek van het drukken centraal. Die techniek ga je gebruiken om een vlaggenlijn te maken. Dat past mooi bij de week van 4 en 5 mei! Het programma bestaat uit meerdere onderdelen. Eerst ga je op onderzoek door het museum, waarbij je drukwerk bekijkt en in onze museumdrukkerij leert hoe het drukproces in zijn werk gaat. Daarna experimenteer je in het Maaklokaal met de druktechniek. Uiteindelijk ontwerp en maak je verschillende vlaggetjes, die je uiteindelijk aan een lijn bevestigd. Er zijn meerdere startmomenten op een dag. Let op, voor de Maakfabriek drukken is beperkt plek. Vol=vol, dus boek online via www.museumjoure.nl. Boeken kan vanaf 27 april.

Wil of kun je niet meedoen aan de Maakfabriek? Dan is het Oan it wurk-programma een leuk alternatief. Aan de hand van gereedschapskistje ‘Oant it wurk’ ga je allerlei leuke dingen doen, zoals een theezakje maken en koffie malen. Deze activiteit is voor kinderen van alle leeftijden. Van tevoren reserveren is voor deze activiteit niet verplicht, wel aan te bevelen!

Gegevens

Begin:
3 mei 2022 10:00
Einde:
6 mei 2022 15:00
Kosten:
€5