Persbericht,

Joure, 4 oktober 2019

Aan de slag tijdens de Coole Kidsnacht in Museum Joure

Op vrijdagavond 25 oktober hebben de kinderen het rijk alleen!

Op 25 oktober organiseren de Friese musea de Coole Kidsnight. Natuurlijk doet ook Museum Joure mee. Het is dé gelegenheid om heerlijk lang aan de slag te gaan in DE MAAKFABRIEK. De kinderen hebben dan het rijk alleen in het museum. Je kunt dus heerlijk door het (half)donkere museum zwieren. Er zijn twee starttijden, om 17.30 en om 19.00.

Doe als een designer

De uitdaging tijdens de Coole Kidsnacht is om je eigen drinkbeker, -fles of ander drinkgerei te maken. Eerst neem je een kijkje bij de mooiste serviezen in het museum en dan ga je zelf aan het werk. Doe als een designer en ontwerp en maak de mooiste drinkbeker, theepot of kom. Uiteraard ligt er allerlei materiaal voor je klaar, waar je heerlijk mee aan de slag kunt. Klei, papier-maché, mooie scherven en steentjes….leef je maar uit!

Meer info en opgave

Er zijn twee starttijden, nl. 17.30 en 19.00. Om mee te doen, moet je je van tevoren even opgeven via www.museumjoure.nl. Er geldt de normale entreeprijs voor kinderen (€ 3,50) met een materiaaltoeslag van € 1,50. Dat is inclusief een glas ranja.

Let op, we verwachten dat de ouders bij de kinderen (in de buurt) blijven. Bij oudere kinderen kunnen de ouders het museum bekijken, terwijl hun kinderen zelfstandig bij de activiteit zijn. Entreeprijs voor ouders is € 7,50 incl. een kopje koffie/thee.