Op woensdagavond 17 december om 19.30 geeft Hilly ten Wolde, conservator Museum Joure, een rondleiding door Pand 99 ipanden Museum Jouren Joure. De rondleiding begint in het Koffie- en Theehuis in de voormalige tuinkamer aan de achterkant van Pand 99.

Pand 99 ligt aan de Midstraat 99, de sinds vele eeuwen meer dan een kilometer lange hoofdstraat van Joure. Sinds 1835 is het pand in bezit van Douwe Egberts. Toen vestigde zich hier Hessel Douwe de Jong. Zijn kleinkind Cornelis Hessel de Jong, tweede stichter van Douwe Egberts, is hier geboren en getogen. Van 1835 tot 1933 waren er bedrijfsactiviteiten in Pand 99. Er werd koffie gemêleerd en gebrand, tabak gekorven en thee verpakt. Het werd steeds meer het deftige herenhuis van de directeur De Jong en zijn familie. Het was ook nog het kosthuis voor vrijgezelle mannelijke werknemers van Douwe Egberts onder toezicht van de familie Swart.

Hilly ten Wolde vertelt u graag verhalen over het huis en de bewoners. Natuurlijk is er pauze in het Koffie- en Theehuis met een lekker kopje koffie of thee.

Wilt u deelnemen aan deze rondleiding dan kunt u zich opgeven voor 16 december via mail of telefoon.
Prijs: € 5,00 inclusief koffie of thee.
Deelname is maximaal 20 personen.

Informatie: www.museumjoure.nl / m. info@museumjoure.nl / t. 0513-412283