Reinder Homan en Sofie Hupkens zijn aanwezig op zondagmiddag 15 december  van 14.30-16.30 uur. Zij leiden kunstliefhebbers graag rond langs hun werken in It Binnenplak van Museum Joure.

Sofie Hupkens werd in 1952 geboren te Sao Paulo (Brazilië) en woont en werkt sinds 1991 in Bakhuizen. Zij maakt beelden waar veelal de mens centraal staat. Naast ‘vrij werk’ maakt zij regelmatig werk voor de openbare ruimte in opdracht van gemeentelijke of regionale overheden.

Reinder Homan (Smilde, 1950) studeerde aan de Academie Minerva in Groningen en de Jan van Eyckacademie te Maastricht en werkt als etser. In 1989 maakte hij op uitnodiging van de Amerikaanse Ambassade en het Fund for Artist’s Colonies een studiereis door de Verenigde Staten. In 1990 won hij de Nederlandse Grafiekprijs. Hij exposeert regelmatig in musea en galeries in binnen- en buitenland, zo stond hij b.v. dit voorjaar met een uitgebreide collectie op de International London Print Fair.

De expositie is te zien van 11 november t/m 9 februari 2014 in It Binnenplak van Museum Joure.

Plaats: It Binnenplak in Pand 99, Midstraat 99
Tijd: 14.30 – 16.30 uur