Museum Joure, ideaal voor groepen

Museum Joure is leuk voor jong en oud èn voor mannen en vrouwen. Ideaal voor een groepsuitje dus! Het museum bestaat uit 10 historische panden in een mooie tuin aan het water. Leuk voor als het mooi weer is, en ook heel geschikt voor minder mooie dagen. In de gebouwen zijn verschillende presentaties te zien. Veel aandacht is er natuurlijk voor Douwe Egberts, die ooit op deze plek begon.

Speciaal aanbod voor groepen

Museum Joure is helemaal ingesteld op groepen. Elke groep krijgt al vanaf 15 personen korting op de entreeprijs. Een bezoekje aan Museum Joure kost dan nog maar € 6 per volwassene, inclusief een kopje koffie of thee. Zijn er kinderen in het gezelschap? Voor hen kost de entree € 3,50 inclusief een glas ranja of thee. Voor kinderen staat boven een gereedschapskistje met doe-blad klaar, waarmee ze het museum kunnen ontdekken.

Graag gezamenlijk het bezoek aan het museum starten of afronden? Dat kan in onze nieuwe groepsruimte It Kofjelokaal. In dat geval serveren we uw koffie of thee in deze ruimte. Heeft het groepsbezoek een informeel karakter, dan kunnen de groepsleden ook individueel het museum verkennen en op een moment naar keuze een kopje koffie of thee drinken in ons sfeervolle museumcafé De Túnkeamer.

Dit basisarrangement bij Museum Joure kun je naar wens uitbreiden:

• Een tweede kopje koffie, echte Friese oranjekoek of lekkere appeltaart? Dan kan natuurlijk. Klik hier voor de prijslijst.
  • Een rondleiding behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Tot 20 personen kost de rondleiding € 20. Bij grotere aantallen geldt € 1 per persoon. Een rondleiding moet tenminste 14 dagen voor het bezoek worden aangevraagd.

Lunch, high tea of ….

Het museum biedt in het museumcafé De Túnkeamer of in groepsruimte It Kofjelokaal lunches en high tea’s aan voor groepen, in verschillende varianten. Let op, lunches en high teas moeten een paar dagen van tevoren worden aangevraagd.

• De lunch bestaat uit verschillende soorten gesneden brood, krentenbrood en suikerbrood, meerdere soorten kaas en vleesbeleg, verschillende soorten zoet beleg, roomboter en margarine. Bij de lunch wordt melk, karnemelk en jus d’orange geserveerd. Een kopje koffie of thee is natuurlijk ook mogelijk. De lunch kost € 9,95- per persoon.
    • De lunch kan worden uitgebreid met een (vegetarische) kroket (meerkosten € 2,00 per persoon) of soep (meerkosten € 2,00).
    • Mya Culinair verzorgt op aanvraag een high tea in Museum Joure. Geniet van klassieke gerechtjes zoals scones en zalmsandwiches. Bij de high tea drinkt u thee of desgewenst koffie. Ook een sapje staat voor u klaar. Per persoon kost de high tea € 22,50 (inclusief entree museum).

Natuurlijk is het ook mogelijk om andere activiteiten in het museum te organiseren, van buffetten tot borrels en van vergaderingen tot bruiloften. Daarvoor maken we graag afspraken op maat, neem gerust contact met ons op.

Voorzieningen

• Museum Joure is goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel, rollator of buggy. Op twee plekken zijn invalidentoiletten (en baby-verschoonruimtes?). Er kan gratis een rolstoel worden geleend (beperkt beschikbaar).
  • In onze groepsruimte It Kofjelokaal beamer, scherm en een goede geluidsinstallatie beschikbaar. Afhankelijk van de opstelling (tafels, bioscoop of staande receptie) is de ruimte geschikt voor groepen van ca. 60 tot 100 personen.

Pal naast het museum is speciale parkeerruimte voor touringcars. Wie met de auto komt, kan ook gemakkelijk èn gratis parkeren op het naastgelegen parkeerterrein Sinnebuorren.

Busmaatschappijen

Voor leden van Busidee geldt een speciaal tarief.

Echt een heel leuk museum. Heel divers en ook een beetje nostalgie.

Ina, via Google Reviews