Koffie- en Theehuis

 

Het Koffie- en Theehuis, het museumcafé van Museum Joure, is gevestigd in twee sfeervolle tuinkamers met een mooie serre. Dit waren vroeger de woonkamers van de familie De Jong, de voormalige eigenaren van Douwe Egberts. De vrijwillige gastvrouwen ontvangen u hartelijk en serveren graag een kopje koffie, cappucino, thee of fris. En natuurlijk kunt u hier ook terecht voor echte Friese oranjekoek of een stuk appeltaart. Er is een prachtig terras in de tuin, waar een grote kastanjeboom als natuurlijke parasol dient. Het Koffie- en Theehuis kunt u vanaf twee kanten bereiken, natuurlijk vanaf de Museumstraat, maar ook via de Midstraat (ingang nummer 99). Het is een prachtige plek voor bezoekers van het museum èn voor iedereen die zin heeft in een lekker kopje of thee.

Fryske High Tea

Mya Culinair verzorgt op aanvraag een high tea in het Koffie- en Theehuis van Museum Joure. Geniet klassieke gerechtjes zoals scones en zalmsandwiches, maar natuurlijk ook high tea-hapjes met een Fryske ‘twist’ zoals . Bij de high tea drinkt u thee of desgewenst koffie. Ook een sapje staat voor u klaar.  De high tea wordt geserveerd voor groepen van 10 tot 25 personen. Per persoon kost de high tea € 17,50. De high tea wordt extra leuk als u deze combineert met een bezoek aan het museum.

Lunchen bij Museum Joure

Met een groep op bezoek bij Museum Joure? U kunt dat nu ook combineren met een lunch in het sfeervolle Koffie- en Theehuis van het museum. Museum Joure biedt hier lunches aan voor groepen van 15 tot ca. 25 personen. De lunch bestaat uit verschillende soorten gesneden brood, krentenbrood en suikerbrood, meerdere soorten kaas en vleesbeleg, verschillende soorten zoet beleg, roomboter en margarine. Bij de lunch wordt melk, karnemelk en jus d’orange geserveerd. Een kopje koffie of thee is natuurlijk ook mogelijk. De lunch kost € 9,95,- per persoon. De lunch kan worden uitgebreid met een (vegetarische) kroket. Deze uitgebreide lunch kost € 12,45 of 14,95,- per persoon.

Openingstijden

  • Maandag:                          13:00- 17:00 uur
  • dinsdag t/m vrijdag:       10.00 – 17.00 uur
  • zaterdag en zondag:      14.00 – 17.00 uur

Het Koffie- en Theehuis is gesloten op 1 januari en 25 en 31 december.